Noutati d’eVarza

…lungi, dar numai de bine.

Dupa cum ati vazut sau ati aflat unii dintre voi, terasa noastra va ramane neacoperita pe perioada iernii – deci spatiul de concerte nu va mai fi acelasi ca in anii precedenti, cel putin nu in acest sezon de iarna. Deoarece am tot fost intrebati in ultimul timp ce se intampla pe la noi si cum vedem lucrurile in viitor, vom incerca sa clarificam, mai jos, aceste nelamuriri ale voastre.

“De ce abia acum?” – ne veti intreba unii. Simplu: pentru ca abia acum ne-am lamurit si noi. Traim intr-o tara in care legislatia este atat de intortocheata si de interpretabila, incat noua, celor nepriceputi, ne-a trebuit ceva timp sa o aprofundam si sa o intelegem, ca sa putem decide fix ce ne asumam si ce nu in ceea ce priveste “casuta” noastra draga.

Pe scurt:  deoarece exista un monument istoric in imediata noastra vecinatate – vorbim de statuia de pe casa celor de peste drum – nu avem voie sa amplasam constructii temporare/sezoniere in curtea noastra, ci doar constructii permanente, fie ca au fundatii sau nu, fie ca sunt din lemn sau din peturi de bere, ca sunt acoperite sau nu etc., si numai daca detinem o autorizatie de construire pentru o constructie permanenta. Acest lucru nu e o problema, problema o reprezinta maniera greoaie si timpul de asteptare enorm pentru eliberarea acestei autorizatii. Noi am sperat sa dureze mai putin, insa autoritatile ne-au demonstrat ca asteptarile noastre sunt in zadar. Vom putea mari spatiul din interior cel mai devreme in sezonul viitor.

Eh, sezonul viitor fiind departe, trebuie sa ne adaptam si sa actionam in acest moment, dupa cum enumeram mai jos:

1. Avand in vedere ca in interioare nu se mai fumeaza, spatiul mare din anii precedenti – creat special pentru ca voi ati venit in numar din ce in ce mai mare aici – fie ca ati venit la o bere, la o intalnire cu prietenii, la o seara de chitara ca la cabana sau la un concert, ca v-au placut linistea sau galagia noastra sau ca era un loc in care “nu exista straini, ci doar prieteni care nu s-au cunoscut inca” – nu ne este util in prezent. Este imposibila pastrarea unui spatiu mare  – care, am constatat noi, nu se mai umplea in totalitate nici la concerte cu artisti cunoscuti si care era gol-golut in celelalte seri, incepand cu  martie 2016, de cand nu se mai fumeaza. Asa ca spatiul se va transforma in loc pentru fumat – veti vedea in curand sub ce forma – iar concertele vor avea loc IN GARAJ –  (pour les connaisseurs), adica spatiul inchis din capatul curtii – pour les ignorants (traducere in franceza a cuvantului „necunoscator”). Pentru a participa la concertele noastre, deoarece locurile sunt limitate, vor fi puse in vanzare, in avans, bilete. Acestea pot fi rezervate telefonic, la 0758058008, pentru MAXIMUM 48 de ore si vor putea fi achizitionate de la bar incepand din a doua zi de la anuntarea evenimentului. Locurile rezervate vor fi ocupate cu minimum 30 de minute inainte de ora anuntata pentru inceperea concertelor, in caz contrar acestea putand fi ocupate de oricine. 

2. Acest punct este valabil strict pentru serile in care in bar au loc concerte, si se adreseaza celor care vor sa ne treaca pragul si sa nu participe la acestea. Raman alte trei incaperi in bar – incaperea cu barul si camerele din stanga si dreapta intrarii – adica Floyd si Pepsi – in care se pot face aceleasi lucruri care se pot face si in Garaj, in serile in care nu sunt evenimente – adica sa se bea, sa se rada,  povesti, asculta muzica etc. Adica ceea ce se face in baruri ?. Evident ca pentru aceasta zona nu se plateste intrare.

3. Cautam un spatiu nou in care sa ne mutam incepand cu anul viitor!

Evarza s-a nascut din dorinta noastra si a voastra, de a avea un loc dragut si linistit in care sa ne intalnim si sa povestim fara sa ne urle muzica in creieri, sa cantam la chitara in serile de weekend sau de a asculta live un artist. Spatiul in care suntem in prezent nu mai indeplineste nici cerintele noastre, nici pe ale voastre. Pentru cei care inca nu ati aflat, un vecin manelist e foarte deranjat de muzica noastra din curte, drept urmare anunta constant Politia care, raspunzand reclamatiei primite, constata ca se intrunesc conditiile pentru a avertiza/amenda societatea conform art. 2, pct. 26 din Legea 61/1991, republicata in 2016. Intre noi fie vorba, nu suma de amenda este motiv de panica, ci faptul ca la 3 amenzi (da, fix vorba lu’Despot) ni se suspenda activitatea timp de o luna, iar noi ne dorim sa functionam. Asa ca nici in vara urmatoare nu putem canta afara daca ramanem aici.

Acestea fiind asezate pe hartie, ne vom imbraca in haine noi (tot flower-power) si mergem mai departe, in alt spatiu (mai mare si cu curte!!!!), dar cu aceleasi ganduri frumoase (+surprize) si cu dorinta de a avea un “acasa” primitor, cald si liber, ca in indemnul lui Pittis din ultima strofa din “Nucul” – un loc in care sa nu ne lasam constransi de nimeni si de nimic, nici de vremuri, nici de oameni; sa mergem inainte fara ura, fara regrete si resentimente, ca si cum timpul nu ar exista, un loc in care sa avem, eventual, un nuc, sub care seara, sa se stranga tinerii pletosi si sa cante la chitara.

Cam asta ar fi povestea noastra. Ne-ar bucura enorm sa va stim aproape, insa ii vom intelege pe cei ce aleg altfel. Va iubim pe toti, va multumim pentru amintirile minunate si credem, cu adevarat ca lucrurile cele mai frumoase de-abia acum incep sa se scrie!!!

Va vom tine la curent cu pasii pe care ii vom face in continuare si asteptam, cu drag, sugestiile si ideile voastre constructive pentru viitorul nostru comun de Evarza!

Share Button